• 0040.265.206.400

Mediu

S.C. SAMARCU S.R.L este o firma specializata in tratamente de zincare electrolitica si vopsire cu pulberi, in camp electrostatic. Acest tip de prelucrari industriale presupun utilizarea de tehnologii si substante chimice care pot avea un impact mai mult sau mai putin relevant asupra Mediului in functie de cum sunt concepute.

Confirmand filosofia Grupului OTLAV cu privire la problemele legate de mediu, avand scopul de a atinge cele mai bune performante pentru mediul inconjurator si mediul de lucru al personalului angajat, SAMARCU a operat si opereaza dupa criteriile si actiunile rezumate in urmatoarele 5 puncte:

1) Tehnologia si aparatura adusa atat in sectorul productiv cat si in domeniul protectiei mediului, reprezentand circa 35% din valorea totala a investitiei, sunt dintre cele mai moderne si performante tinand cont de specificul activitatii.

2) Impreuna cu tehnogia de varf care are un grad de eficienta ridicat si un consum scazut de materii prime folosite in fluxul de productie, utilizam si cea mai ecologica gama de substante chimice disponibile. Doua exemple sunt:

a) procesul de zincare fara cianuri, solventi organici clorurati si crom VI
b) instalatia de vopsire cu recuperare over-spray > 93% si utilizarea de vopsele fara compusi organici sau TGIC

3) Monitorizarea constanta a parametrilor de productie, de consum, de emisie precum si a mediului de lucru.

4) Confruntarea si parametrizarea valorilor noastre de consum si emisii cu cele rezultate din aplicarea celor mai bune tehnici disponibile la nivel european (Best Available Techniques).

5) Obtinerea in anul 2005 a Autorizatiei Integrate de Mediu (I.P.P.C.) nr. 2 din regiune, reinoita in anul 2010. Prin aceasta SAMARCU are in vedere monitorizarea si respectarea standardelor de calitatea mediului referitoare la emisiile in aer, apa si sol precum si masuri legate de evitarea generarii deseurilor si minimizarea cantitatilor.

Rezultatele concrete privind politicile Samarcu cu privire la protectia mediului se pot observa in graficele de mai jos unde valorile principale ale emisiilor in aer si apa precum si consumurile substantelor se raporteaza cu standardele nationale de referinta si cu valorile BAT specifice pentru activitatea noastra.

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

logo.png
Str. Fabricii, nr. 4 Ludus, judetul Mures, 545200
contact@samarcu.ro
0040.265.206.400
0040.265.413.317

Grupul

Copyright © Samarcu 2002-2019.

Search